Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрошуємо до громадського обговорення утворення єдиного освітнього простору на території Джулинської ОТГ

Дата: 19.07.2017 10:18
Кількість переглядів: 1187

Запрошуємо до обговорення проекту рішення сесії Джулинської сільської ради щодо створення єдиного освітнього простору на території громади, відповідно до Положення про освітній округ,

затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №777 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 № 79), листа Міністерства освіти і науки України  від 23.02.2016 №1/9-94 "Щодо опорних шкіл"..

Головна мета: забезпечення реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти, впровадження допрофільної підготовки та профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця їх проживання; забезпечення рівного доступу осіб, у тому числі з особливими освітніми потребами, до якісної освіти та концентрації та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів, створення єдиної системи виховної роботи. 

Відповідно до Положення про освітній округ, враховуючи основні критерії щодо визначення опорного закладу (опорний навчальний заклад має налічувати не менше 200 учнів (без кількості учнів філій)), у Джулинській громаді може бути створено освітній округ, до складу якого може входити опорна загальноосвітня школа, її філії, а також дошкільні навчальні заклади. 

Згідно зі статистичними даними у 2016/2017 н.р. у Джулинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів навчалося 360 учнів, у Чернятській ЗОШ І-ІІІ ступенів - 95 учнів, У Берізкобершадській ЗОШ І-ІІ ступенів - 53 учні, у Хмарівській ЗОШ І-ІІ ступенів - 47 учнів. Тому статус опорного закладу на території громади може мати лише Джулинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Положення про освітній округ

Просимо жителів громади ознайомитися проектом рішення сесії сільської ради щодо реформування галузі освіти Джулинської ОТГ та підтримати створення освітнього округу. Це дасть можливість, насамперед, отримувати кошти, які будуть виділені в рамках фінансової підтримки опорної школи на придбання автобуса, обладнання навчальних кабінетів (фізики, хімії, біології, ІТ), підвищення кваліфікації вчителів та керівництва школи, інвестиція шкільних бібліотек, позашкільна діяльність, обладнання для здійснення навчального процесу, спортивне обладнання.

       Ваші думки та пропозиції можна надіслати на електронну адресу відділу освіти, культури і спорту Джулинської сільської ради: osvita_dzhulynka@ukr.net

Відділ освіти, культури і спорту сільської ради             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.