Джулинська територіальна громада
Гайсинський район, Вінницька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День народження молочного кооперативу

Дата: 24.04.2017 16:46
Кількість переглядів: 682

У Джулинській територіальній  громаді відбулася велика подія – відкрито молочний кооператив «Подільська надія». На Спортивній вулиці, біля приміщення колишньої сільської лазні, зібралося чимало людей.

Саме там облаштували молокоприймальний пункт. Приїхали гості з району та із сусідніх сіл. Ще зранку лунала музика, українські пісні. Жовто-блакитні кульки, жовтогаряча стрічка, барвисті квіти, запашні короваї – усе створювало урочистий та радісний настрій. Ще б пак! Після акцій протесту проти низьких цін на молоко, на які селяни виходили минулої зими, сьогоднішня подія – приклад того, що можна власними силами змінити життя на краще.

Вступивши до Всеукраїнського аграрного кооперативу, селяни сіл Джулинка, Берізки Бершадські, Чернятка, Теофилівка, Устя матимуть можливість на більш вигідних умовах здавати молоко. Завдяки участі в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, підтримці народного депутата України Миколи Кучера, голови ВАКу Олега Шаргородського, районної влади та сільського голови Петра Швеця нині у приміщенні встановлено сучасне обладнання: ванну для молока, насоси, труби, лабораторію, терези для зважування… Реалізація проекту розпочалась ще на початку 2016 року. Майже 100 тис.грн. на створення та діяльність цього кооперативу виділено за рахунок субвенцій з державного бюджету. За рік громада акумулювала кошти з різних джерел (державного, обласного, районного, сільського бюджетів та членських внесків) і зібрала на реалізацію всього проекту понад 233 тис. грн. Чимало зусиль для створення кооперативу доклали і місцеві жителі – Галина Трум (голова кооперативу), Любов Яворська (засновник кооперативу), Надія Карман та інші.

У ході зібрання виступили заступник голови райдержадміністрації Володимир Ольшевський, керуючий справами районної ради Микола Грабчак, голова Всеукраїнського аграрного кооперативу Олег Шаргородський, в.о.начальника управління Держпродспоживслужби в Бершадському районі Світлана Манченко, сільський голова Петро Швець, голова ревізійної комісії Надія Карман.

Місцевий священнослужитель освятив приміщення та прилеглу територію, подарував ікони. На завершення зустрічі люди радо спостерігали за тим, як перший автомобіль привіз молоко та здійснювалася автоматизована передача рідини.

“Нині об’єднання «Подільська надія» налічує близько ста осіб, які вже підписали угоди. На даному етапі наша громада зробила лише перший крок. До травня місяця ми будемо возити молоко до Монастирища Черкаської області, - повідомив сільський голова Петро Швець. -  А якщо кількість молока буде більшою 10 тонн, то запровадимо власний цех із пастеризації та переробки молочної продукції. Головне, що ми маємо довіру людей і віру в те, що можна змінити життя громади на краще». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.